Idea projektu łączy 2 sposoby myślenia o architekturze : tradycyjny – drewniana konstrukcja zrębowa z industrialna konstrukcją stalowa.
Obie formy współpracują ze sobą. Większa stalowa pozyskuje i akumuluje energie słoneczną oraz osłania mniejsza bryle od wiatru. Drewniany obiekt odprowadza opady i daje schronienie turystom.
Za pozyskanie energii odpowiada system ogniw fotowoltaicznych “Smit grow”. System ten składa się z przypominających syntetyczne liście modułów ( łatwych do łączenia czy wymiany). Energia cieplna akumulowana jest w stalowa ażurowa ścianie fasadowej która pełni jednocześnie funkcję osłony przed wiatrem.
Idea współpracy funkcjonuje także w sferze formalnej:
ażurowa konstrukcja stalowa przepuszcza wzrok , który zatrzymuje się na tradycyjnej drewnianej formie . Grafika wykorzystana zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz  obiektu nawiązuje do lokalnych tradycji góralskich oraz podkreśla unikalność Tatrzańskiego Parku Narodowego.

Typ projektu: koncepcyjny/ konkurs
Powierzchnia: 125 m2
Lokalizacja: Zakopane / Tatrzanski Park Narodowy
Zespół: Bartłomiej Zabój / Ludwik Kaizerbrecht
Data: 2007